Chakra’s

kun je beschouwen als de energiecentra van het lichaam. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel. Via deze energiecentra vinden verschillende processen in ons lichaam plaats. Als deze uit balans zijn kunnen fysieke klachten rond deze chakra optreden. Het is dus van belang om de energiecentra open en in balans te houden.

Wat ‘doet’ een chakra?

Chakra’s zijn verbonden met het centrale zenuwstelsel en zorgt voor de juiste hoeveelheid energie die organen en ander weefsel nodig hebben om goed te functioneren. Wanneer er ergens door omstandigheden meer energie nodig is , zal dit “geleend” worden van de chakra die daar het dichtst erbij zit en nog wel voldoende functioneert. Hierna is het lichaam weer in balans, tenzij de oorzaak langdurig blijft voortduren.

Er ontstaat dan op de ene plaats een overschot aan energie en op de andere plek juist een te kort. Deze onbalans zul je ook merken in je doen en laten. Want, behalve lichamelijke klachten uit zich dit ook in geestelijke klachten.

Uiteindelijk zal een chakra die steeds een te kort aan energie overhoud ook weer ergens anders energie vandaan halen………. tot ook deze chakra weer verder moet gaan zoeken en uiteindelijk klachten ontstaan als burn out en/of verschijnselen geven van: verminderde weerstand, vaak verkouden, grieperig etc.

Energie is belangrijk, dat is bekend!

Dus is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de energie banen die ons lichaam en geest in stand probeert te houden.

meer info over de 7 Chakra’s…

Boek Nu een Chakra Healing: