Succes Verhalen

Hier wil ik graag een paar `succes verhalen` van mijn cursisten publiceren: 

Ik had helemaal geen yoga ervaring, maar wilde iets doen voor mezelf. Toevallig zag ik Alexandra’s adres in een mail langskomen en dacht, dat doe ik. Zelf zonder yoga ervaring kan je de oefeningen goed meedoen. Alexandra legt alles goed uit zodat ook minder ervaren cursisten geen moeite hebben om de oefeningen uit te voeren.

Na elke les voelde ik me goed, was vrolijk en energiek en dat wilde ik voor mijn kinderen ook. Nadat ik ca. 4 weken met kundalini yoga bezig was, besloot ik, mijn kinderen van 7 en 5 een keer naar de kinderyoga mee te nemen.

Mijn oudste dochter was onzeker op school en durfde niet voor zichzelf op te komen. Ze is goed en ze vindt het niet moeilijk maar durfde niets te zeggen ook al wist ze het antwoord. Na twee lessen merkte ik al het verschil. Ook al ging ze altijd graag naar school, is ze nu nog vrolijker en blijer. Ze staat steviger in haar schoenen en ook bij tegenslag laat ze zich niet uit het veld slaan. Zelfs de juffen merken een verschil en zijn erg enthousiast.

Persoonlijk denk ik, dat kundalini yoga hier een groot aandeel in heeft. Ik ga in ieder geval verder met deze yoga vorm.

Ursula
—————————————————————————————–
Vanaf 2002 heb ik aardig wat lichamelijke klachten en als gevolg van de behandeling van borstkanker had ik een enorm energie gebrek. Om toch wat te aan beweging te doen ben ik in 2004 begonnen met Hatha Yoga. Een prima vorm van Yoga, maar mijn lichamelijke klachten gingen er niet van weg. Het bracht vooral elke week een goede ontspanning. Voor de lichamelijke klachten moest ik nog regelmatig naar de fysiotherapeut en/of Osteopaat.

Begin 2010 ben ik begonnen met Kundalini Yoga. Ik vond het erg spannend, want de oefeningen die ik moest doen vond ik nogal heftig waardoor ik mij afvroeg of het wel goed zou gaan (zou ik de volgende dag extra pijn hebben?) Nou de volgende dag had ik helemaal geen pijn, ook niet van de bekende klachten. De dagen daarna had ik eigenlijk alleen maar spierpijn. Het leukste kwam daarna, ik had energie voor 10. En de energie is niet meer weg gegaan. En ik ben sinds de Yoga in 2010 ook lichamelijk fit.

Els
——————————————————————————————
Sinds september 2009 volg ik met veel plezier de Kundalini Yoga-lessen bij Alexandra. Naast de vele lichamelijke verbeteringen die ik zelf ervaar: minder rug-nekklachten, betere houding, soepeler bewegen, gebruik ik sinds een half jaar wat minder thyrax , een medicatie i.v.m. een traag werkende schildklier. Ook kan ik me nu veel beter ontspannen, mede door de juiste adem technieken.Na jaren tobben met blaas problemen, bezoekjes aan de uroloog,  o.a. reguliere bekken bodem therapie gehad, bemerk ik dat kundalini yoga hiervoor ook goed is. Enkele weken geleden was ik bij de gynaecoloog voor onderzoek, en hij complimenteerde mij met mijn goed ontwikkelde en goed functionerende bekken bodem spier!! En dat was echt een compliment, want jaren heb ik niet goed geweten hoe die spier werkte!!!Ik blijf dus op Kundalini yoga!!!!

Diny
——————————————————————————————-
Ik liep al twee maanden bij de fysiotherapie voor tintelende vingers. De huisarts en fysiotherapeut dachten aan een hernia of een vorm van RSI. De fysiotherapeut was er verbaasd over hoe vast mijn rug /nek/schouders elke week weer zaten. Elke week moest de fysiotherapeut mijn rug kraken om alle wervels weer op zijn plaats te zetten.Totdat ik met Kundalini Yoga begon. Al na één les merkte ik verschil en de fysiotherapeut ook. Hij vroeg wat ik had gedaan omdat alles verbazingwekkend los zat. Na de tweede les Kundalini Yoga zaten mijn rug/nek en schouders nog steeds los en hoefde ik niet meer naar de fysiotherapeut. Ook heb ik sindsdien geen last meer van tintelende vingers!

Denise
——————————————————————————————-
Na een moeilijke periode van borstkanker en een vervelende armbreuk ben ik 4 jaar geleden aan yoga begonnen. Sinds vorig jaar doe ik Kundalini yoga en ik kan zeggen dat het me prima bevalt. Niet iedere oefening kan ik 100% meedoen, maar het is wel iedere keer weer een uitdaging om mijn grenzen te verleggen en verder te komen. Er is veel afwisseling in de oefeningen dus iedere week is het weer een verrassing welke sessie Alexandra bedacht heeft. Ook de meditatie en ontspanning helpen mij om beter te ontspannen en me fitter te voelen. Met een voldaan gevoel ga ik naar huis en slaap vervolgens als een roos!

Loes
——————————————————————————————
It is now almost a year since I started with Kundalini Yoga, having no idea what I was getting myself into. All I knew was that with a hectic lifestyle, I needed to find some form of yoga where I  could find rest and relaxation, not only of the body but of the mind and soul as well. BINGO. I have found it in Kundalini Yoga. The exercises have helped with the stress build up on the neck and shoulders and the meditations have helped to bring the mind to rest. Some Thursdays I wonder how I manage to get to the sessions as feel so tired, but always enjoy the session, and leave feeling revitalized and full of energy. Alexandra is a great Guru/teacher readily available to help out and mindful of the individual needs of her pupils. Thanks Alexandra for a great year and looking forward to starting up again in January.

Lauren
——————————————————————————————-
Na een turbulente periode in mijn leven, zocht ik meer rust en balans in mijn leven. Dat is nu zo’n 5 jaar geleden… Ik ben toen begonnen met deze vorm van yoga. Dit kwam door mijn echtscheiding en alle veranderingen die dat met zich meebracht. Ik zocht een manier om dingen een plekje te geven en te accepteren. Ook het onregelmatige leven wat ik leidt, doordat ik werk als stewardess zorgt voor veel onbalans en slaap problemen door jetlegs. Kundalini Yoga heeft me geleerd om te mediteren, tot rust te komen en mijn gedachten te verzetten en met bepaalde gevoelens om te gaan.

Caroline
——————————————————————————————-
I would love to share some of the benefits I have gotten from Kundalini Yoga.  “My mind has benefited from Kundalinin Yoga in that I am learning how to tame my ego by the force of my will. Alexandra is a great teacher in reminding us of the nature and power of the ego. My body has become fitter and suppler through the rigorous breathing and stretching exercises. I feel that the breathing exercises help me in other sports, like cycling and swimming. I seem to have more lung capacity. The meditational aspect of Kundalini Yoga brings a balance to the workout. The meditation is almost a “de-tox” for the soul. One relaxes and leaves petty worries behind. I like Kundalini Yoga because it appears to me to be the complete workout for mind, body and soul.

Michael
——————————————————————————————-
Ik denk ik ben circa 15 jaar geleden voor het eerst met Yoga in aanraking gekomen, maar helaas wist ik niet welke vorm van Yoga het was. Na een paar jaar pauze ben ik dan Hatha Yoga gevolgd. Ik heb er altijd van geprofiteerd, maar ik miste vooral de spirituele ervaring. In 2009 ben ik bij Alexandra met Kundalini Yoga begonnen. Ik had geen ernstige lichamelijke klachten behalve de typische volgen van twee bevallingen, maar voelde me meestal gestrest, uitgeput, ongeduldig en niet vervuld.  In het begin was het toch even wennen aan de soms rare oefeningen maar ik realiseerde heel snel dat het volgen van de les mijn lichaam en geest in balans brengt. Vele van de kleine klachten zijn verdwenen, ik ben minder vaak verkouden en vooral ben ik veel vrolijker en kan me ook beter op mijn werk concentreren en effectiever werken. Kundalini Yoga helpt me rust te vinden en geeft me heel veel energie.

Britta
—————————————————————————————–
In maart zijn we gestart met kinderyoga voor ons zoon (9 jaar) en dochter (5 jaar). Reden waren concentratieproblemen op school, allergie-achtige klachten en een laag zelfsbewustzijn van ons zoon. Hij was al in behandeling (alternatieve geneeskunde) geweest die op alle gebieden redelijk goed hielp, maar na ongeveer een jaar kwamen de klachten terug en zijn slechte concentratie werd een probleem op school. Hij begon met dyslexie onderwijs en zijn prestatie ging omhoog, maar focus was nog steeds het probleem.

Omdat Kundalini Yoga mezelf al had geholpen, wilden we uitproberen wat er bij hem gebeurd. Al na twee lessen heeft mijn zoon zelf vastgesteld dat hij beter kon concentreren op school, langer gefocust werkstukjes kon afmaken en veel minder last van allergieklachten had. Ook zijn zelfswaardegevoel en doorzettingskracht is verhoogd.

De oefeningen vinden ze allebei spannend, het zingen van de mantras exotisch en grappig omdat het een andere taal is. De kinderen zijn allebei gezonder en een stuk gelukkiger.

Dank je wel voor je geduld bij de les, Alexandra!

Britta
—————————————————————————————–
Ik zit pas sinds kort op Kundalini Yoga, en toch voel ik al de weldadige uitwerking van deze vorm van yoga. Ik heb meer dan 10 jaar Hatha Yoga gedaan en was aan verandering toe. Ook zocht ik meer lichamelijke inspanning naast ontspanning. Bij Kundalini Yoga heb ik het perfecte evenwicht gevonden: inspannende naast ontspannende oefeningen, pittige ademhalingsoefeningen naast mantrazingen. Na de yogales voel ik me nog dagen heel goed. Het is als of zich ook in mezelf een nieuw evenwicht ontwikkelt. Wat ik ook als heel prettig ervaar: Alexandra kiest voor elke les een passend programma, waardoor Kundalini Yoga ook nog eens heel afwisselend is. Dank je wel, Alexandra, ik ga zeker door met deze vorm van Yoga!

Ulrike
——————————————————————————————
My experience with Yoga Kundalini started few months ago by reading articles about it in a Polish magazine and by following exercises presented there alone at home. Then I needed something more, I needed a contact with a teacher, someone who can explain me how it all works. This is how I found Alexandra and her class only 5 cycling from our house. Alexandra has introduced a spiritual world to me and added her great personality, smile, voice (I like it even that I don’t understand Dutch…) and made yoga techniques not just exercises but an unforgettable experience. Not only I feel good and energized after the class, but I also cannot wait till the next thuesday. Why Yoga Kundalini appealed to me in the first place, well… I work in a very stressful environment of an international business. I was looking for something that would allow me to balance my mind, my soul and my body, allow me to relax and find strength to deal with another day with the highest possible energy and optimism. I certainly found those items here! I do not know yet how it affects my body, certainly I have less pain in the lower back than before, I need to wait for other benefits…

Piotr
——————————————————————————————
Ik ben nog maar een paar keer geweest, maar ik merkte al na twee lessen dat ik lekkerder in mijn vel zat. Ik voel me energieker (al werk ik nu ook wat minder hard, dus dat helpt ook mee), geniet van meer (kleine) dingen, en in tegenstelling tot alle andere jaren heel mijn leven ben ik dit jaar eens niet verkouden of grieperig geweest in september. Hoera!

Kortom: voorlopig zie je me nog wel in de cursus verschijnen, en als er een vergoeding via zorgverzekeraars tegenover zou kunnen komen te staan zou dat helemaal fantastisch zijn!

Vita
——————————————————————————————-
I was familiar with Hata Yoga and Yoga exercises already for a couple of years, as relaxing/stress reduction method. It did help me when I was extremely tensed and was reducing a bit my neck pain but it remained limited. I started with Kundalini Yoga shortly after a burnout and it did bring me the “plus”  that I was missing in yoga: better contact with my inner self, I can feel the energy circulating, it helped me to focus again, my neck or shoulder does not hurt so often …  I feel stronger, I am more optimistic …  it brings me simply more in balance, integrating body, mind and soul …

Karine
——————————————————————————————-
Kundalini yoga heeft mij veel gebracht, waaronder dat ik wat zekerder ben geworden, minder angstig, meer energie, beter slaap. Ook had ik bij een cliënt van mij een hele mooie ervaring. Het begon met een zoemend geluid (het leek van een bij) toen werden het klanken en toen woorden. Dit was voor mij een eerste bewuste spirituele  ervaring, dat buiten mij vandaan kwam en zei: “we horen bij elkaar”, nu denk ik dat het de man van de mevrouw was die haar kwam ophalen……. 😉

Ik had op een site gelezen dat het blokkades kan opheffen, dat doet het zeker, het maakt energie banen vrij. Alexandra geeft ook heel veel door haar manier van lesgeven en haar energie!

Linda
——————————————————————————————
Sinds een jaar doe ik aan kundalini yoga. Ik heb altijd veel last van mijn rug en gewrichten en dat is stukken minder geworden sinds de lessen. Verder helpen de ademhalings oefeningen op momenten dat ik kalm moet worden, bijvoorbeeld voor een optreden.

Judith
—————————————————————————————–
Sinds 3 maanden beoefen ik Kundalini yoga. Als snel kwam de vraag wat ik er van merkte, maar ik kon het nog niet echt duiden. Ik meende dat het iets te vroeg was om daar een antwoord op te kunnen geven. Klachten had ik niet echt voordat ik begon en ik mag me gelukkig noemen met een gezond lijf. Op wat last van de nek na, waarvoor ik een chiropractor bezocht. Een paar maanden daarvoor ben ik bij mijn huidige werkgever begonnen en zit daarvoor veel in de auto. Sluimerende last van de onderrug, die eigenlijk al zo lang aanwezig is dat ik me er niet erg bewust meer van ben, werd door het vele autorijden wat erger.

Nu, 3 maanden later merk ik dat ik veel soepeler ben en geen last meer van mijn nek heb. Ook kwam ik plots tot besef dat mijn onderrug prima aanvoelt! Door de dag heen heb ik meer energie dan voorheen. Ik heb plezier in het werk, wat ook iets nieuws voor mij is. Dat weet ik direct aan mijn nieuwe baan, maar als ik er zo over nadenk kan dat ook wel eens de veranderde manier zijn waarop ik tegen mijn werk, leven en de dag aankijk. Dat is namelijk ook positiever geworden, hoewel dat over het algemeen niet erg negatief was hoor. Voorlopig ga ik hier mee door! Ik ben benieuwd naar verdere ontwikkeling.

Ted
——————————————————————————————-
Sinds een paar jaar heb ik slaapproblemen, ik heb van alles geprobeerd en niks hielp… Ik zit nu ongeveer 4 maanden bij Alexandra en merk sinds een maandje dat ik ’s nachts gewoon weer doorslaap! Ben daar erg gelukkig mee, verder voel ik mij een stuk relaxter en heb meer rust in m’n hoofd… Echt super!

Corien
——————————————————————————————-
Ik heb nu een serie van 10 lessen Kundalini-yoga gehad en ik kan vertellen dat ik eigenlijk al bijna vanaf de eerste les hier goed op reageer. Reden waarom ik me had opgegeven voor de yoga was dat ik de laatste jaren teveel belast ben geraakt onder meer voor de zorg van mijn man die chronisch ziek is en 2 puberende kinderen. Ik merkte dat ik steeds verder over mijn grenzen ben gegaan, en mede daardoor al tijden chronisch vermoeid ben. Middels de yoga, kom meer in balans, sta meer open neem weer meer ruimte voor mezelf  en maak andere keuzes. En dit heeft weer  een positieve wisselwerking met  mijn partner. Volgens mij zijn deze positieve gevolgen weer bij mij ‘wakker geschud’ vooral door de diversiteit en intensiteit van de Kundalini-yoga oefeningen en dit voelt ontzettend goed!

Maike
——————————————————————————————-
Na ruim een half jaar Kundalini-yoga zijn er veranderingen merkbaar in mijn leven op zowel lichamelijk, mentaal als energetisch vlak. Wat zich aandient is welkom, ook al is dat niet altijd prettig. Zo zorgde de uitwerking van de soms wel pittige oefeningen de eerste maanden geregeld voor wat ongemak (met name hoofdpijn). Dat is inmiddels veel minder geworden. Gelukkig hebben de positieve ervaringen de overhand. Kundalini-yoga heeft veel te bieden! De lessen in de groep zijn plezierig en de afsluitende kop thee maakt de avond compleet.

Mieke
——————————————————————————————-
Kundalini Yoga geeft mij energie, soepelheid, opgewektheid, blijheid, minder pijn in de onderrug. “Het doet iets met mijn lichaam”. Als ik niet naar les geweest ben, dan merk ik dat meteen. Ik ben veel stijver en heb wat moeite met bepaalde oefeningen. Ik heb het gewoon nodig!

Marijke
——————————————————————————————-
Een half jaar geleden zijn wij gestart met de wekelijkse bijeenkomst voor het beoefenen van Kundalini Yoga. In het verleden heb ik regelmatig body balance en Pilatus gedaan. De kundalini yoga oefeningen waren vreemd, onbekend maar gelijk plezierig, soms moest ik lachen wat tijdens de les gelukkig ook vaak gebeurt!

De les wordt gegeven door Alexandra die dat met groot enthousiasme doet en ook altijd open staat voor vragen en reacties van ons. De sfeer is altijd ontspannen en goed. We beginnen altijd met oefeningen die de eventuele spanningen in rug, nek en schouders verminderen, die zijn voor mij altijd heel goed. Daarna heeft Alexandra oefeningen voor ons die gekozen zijn naar aanleiding van het door haar gekozen thema van de les. Deze zijn vaak verbonden met evenwicht in denken en doen. Ook zijn er regelmatig oefeningen die bijdragen aan ontgiften van lichaam en geest. Na de ontspanning en afsluiting van de les drinken we altijd thee, wat een fijne overgang is tussen de les en weer naar huis te gaan, waar je over het algemeen toch ook nog behoefte hebt om het een en ander te verwerken. Anderen zeggen tijdens vertrek zo snel mogelijk lekker te gaan slapen…

Ik merk dat het goed voor mij is om dit alles te doen want vage klachten in knieen, rug en schouders die door artsenbezoek niet op te lossen waren zijn nu minimaal en niet meer pijnlijk. Tevens ga ik met plezier naar de les !!!

Edward en Arja
——————————————————————————————-
When my sister told me about the green diet and what it did for her I decided to do the green diet as well because I felt that I could not think clear enough to progress further with what I was working on. After being on the diet for a few days I slept much better, my thoughts were flying and I felt much more energetic than before. In addition to that all my sinus problems have disappeared. I have recommended this to many of my friends and only heard the best results. I would suggest this for anyone who wants to experience a healthier and more energetic life style.

Barbara
——————————————————————————————-
My wife decided that she was going on the green diet. To make life easy I went along for the ride, not expecting that this would change the way that I eat. I had been on a high fat, low carb eating plan for years, but still struggled with my weight. I didn´t realise just  how dairy and wheat intolerant I was until I stopped them as part of the green diet programme. After three days I had no hunger pangs and was feeling better. My weight started  to drop off and my energy levels  rose. Now, after 3 months, I am 8 kilos lighter and feel in much better health. I have no real desire to go back to my old eating habits and am totally satisfied with the new eating plan. I have included other foods into my diet now but revert to all green at least 2 days per week. Thanks for getting me started on this – it has been life changing, and at my age, nearly 60, very timely.

By the way – the best `side effect`was that I stopped snoring – said my wife.

Bill


Alexandra is internationaal gekwalificeerd Kundalini Yoga docente, lid van de international Kundalini Yoga Teacher’s Assosiation (IKYTA) en lid van de Kundalini Yoga Vereniging Nederland (KYN). In 2013 heeft ze de HBO opleiding basis medische vakken afgerond en in 2017 was de cursus intuitive ontwikkeling en creatieve therapie met succes voltooid. Sinds  2017 is ze erkend lid van CAT  (collectief alternatieve therapeuten), waardoor sommige verzekeringen de behandelingen vergoeden.

                      


NTI CertificaatKRI Certificate

 

 

 

                                         

KvK: 34356695
BTW: 239621062 B 02
CAT: 20170833
AGB-Code: 90064479